AKTUELT

Vi forbedrer, oppgraderer og fornyer Byterminalen!

22.09.2022

Byterminalen i Stavanger sentrum skal fornyes, og Sinus Totalteknisk er med på laget!


Byggearbeidet ble startet i mai 2022 og nå har arbeidene kommet godt i gang. Nye flotte Byterminalen skal stå ferdig i april 2023.
Det er konsulentselskapet Head Energy som står for prosjekt- og byggeledelse.
De har god oversikt og kontroll, er handlekraftige og samhandler godt med oss som totalteknisk entreprenør.
Head Energy er nyskapende, kundefokuserte, og har som visjon å bringe kunder og ansatte et steg foran – one step ahead.
Sinus Totalteknisk har absolutt erfart at Head Energy lever opp til alle sine forventninger gjennom prosjektsamarbeidet på Byterminalen. 

Det er liten tvil om at Byterminalen ikke har fremstått som en sentrumsperle de seneste årene. Bygget ligger i et område som skal gjennom en større transformasjon.
Da er det enkelt å tenke at bygget må rives, men i tråd med god miljøpolitikk bruker vi det vi har og fornyer bygget i stedet for å rive.
Det blir derfor en total fornying av fasadene, der det i tillegg lages til en flott belyst grønt fasade mot vest som gjør at bygget fremstår som nytt og attraktivt.
Bygget oppgraderes og fornyes også innvendig med nye tekniske- og fremtidsrettede løsninger slik at lokalene blir godt egnet til en effektiv drift for leietakerne i bygget.
 
- Dette er ikke et rehabiliterings-prosjekt, det er en transformasjon, sier Kjartan Byberg i Sinus Totalteknisk.
Kjartan er prosjekteringsleder og har ansvar for all elektro- og tverrfaglig prosjektering.
- Mange vil kanskje si at vi rehabiliterer. Vi liker bedre å si at vi fornyer, oppgraderer og forbedrer. Rehabilitering betyr i utgangspunktet å føre noe tilbake til sin opprinnelse.
Vi er med på å gjøre det bedre enn det noen gang har vært.

Med seg fra Sinus Totalteknisk har han Are Emil Ulvøy. Han er administrativ prosjektleder.
Fremdrift, økonomi, hms-koordinering for hele prosjektet, samt oppfølging av både Sinus Elektro og underentreprenører på byggeplass er Are sitt ansvar.
- Med den tyngden og erfaring vi etter flere år har opparbeidet oss i Sinus Totalteknisk, er det med stor grad av stolthet jeg er med å lede dette prosjektet.

Både Kjartan og Are er enige om at alt går på skinner så langt, og at teamet og guttene gjør en skikkelig god jobb hver dag!

Sinus Totalteknisk sin leveranse består av prosjektering og installasjon av rørsystemer, ventilasjonsanlegg, elektrosystemer og sikkerhets- og automasjonsanlegg.
I tillegg har de også leveranser på byggetekniske tilpasninger, utvendig solskjerming og lås-/beslagsarbeider.
IMG_2268

EN BYGGEPLASS MENS DRIFTEN FORTSETTER

- Det kan til tider være et utfordrende bygg å jobbe i når gjenværende leietakere skal være i 100 prosents drift.
I tillegg ønsker vi at våre arbeider ikke skal være til ulempe for de som har sitt daglige arbeid her, forteller Kjartan.

-Prosjekter som Byterminalen passer oss midt i blinken. Vi liker å vise frem hvem vi er, og hva vi er rigget for. Sinus Totalteknisk er både løsningsorienterte og fremoverlente,
de kvalitetene har kommet oss til gode i dette prosjektet, sier Kjartan videre.

FREMTIDSRETTET OG BÆREKRAFTIG 

Vi er opptatt av at tekniske løsninger som vi foreslår kan bidra til å redusere byggets klimaavtrykk.
På Byterminalen styres alle installasjoner i lokalene for å redusere energibruk. Styringen gjør det ferdige bygget billigere å drifte, både i bespart energi,
men også på vedlikeholdssiden. Videre installeres miljøvennlig og energieffektiv oppvarming med luft-vann varmepumpe, som kan benyttes til kjøling i sommerhalvåret.

Head Energy står for prosjekt- og byggeledelse med Christoffer Pedersen som teknisk prosjektleder. 
-Prosjektet går veldig bra og er preget av godt samarbeid med dyktige og fremoverlente entreprenører.
I tillegg til å utføre det som var planlagt av arbeid i forkant av byggefasen gjør vi også tilpasninger for å kunne utvide bygget med en ekstra etasje.
Slike tilpasninger har som regel en konsekvens for fremdriftsplanene, men her har entreprenørene håndtert dette på en god måte slik at vi sammen jobber oss rundt de utfordringene som dukker opp og fortsatt er godt i rute til den planlagte ferdigstillelsesdatoen, forteller Pedersen.

Are og Kjartan fra Sinus Totalteknisk roser Head Energy. De forteller at de oppleves som meget erfarne og profesjonelle i alt de gjør.
De er positive og åpne for forsalg til tiltak og løsninger.
-De har vært tydelige på at de ønsker å utforske muligheter. Det har gjort det mulig å få til de beste løsningene for kunde og for fremtiden, sier Kjartan.

På lås- og beslagsarbeider er Låssenteret vår underentreprenør og leveranse av solskjerming tar Atum seg av.
De er begge valgt som underentreprenør for å sikre et godt samspill, og for å ha kontroll og eierskap til denne leveransen.
I tillegg har vi på denne måten bedre kontroll på grensesnittene som ofte kan være en utfordring i prosjekter der disse underentreprenørene styres av andre.

Sinus Totalteknisk står i spissen, med Hamstad og Scan som underentreprenører på ventilasjons- og røranlegg.
Et solid samarbeid som nærmer seg ni år. Til sammen har vi utført 15 store prosjekter, og vi utgjør et team vi alle er skikkelig stolte av!

AKTUELT

sinusrydder

Ryddesjauen er i gang!

Snart flytter vi inn i nye lokaler i Hovebakken 7, gamle Svindland bygget. Dette blir spennende :)
Ryddesjauen er i gang!
38136133_1850892228303339_8641144951654055936_o

Vi fortsetter veksten og søker elektromontør⚡

Er du en selvstendig og selvgående elektromontør som trives med å planlegge egen arbeidsdag og som ønsker å jobbe i et faglig sterkt team? Vi søker etter en elektromontør som brenner for det samme som oss- innovative, bærekraftige og fremoverlente løsninger.
Vi fortsetter veksten og søker elektromontør⚡
christina-warner-z51pdsM8X_8-unsplash

Våre tips til utendørs julebelysning

Det er ikke bare juletreet som lyser i adventstiden. Tiden er inne for at for at både huset, busker og trær lyser og blinker i flotte julelys!
Våre tips til utendørs julebelysning