AKTUELT

Slik velger du riktig belysning

15.06.2020

I år blir hjemmet ekstra viktig for oss alle, og nå er en perfekt mulighet til å skape en fin stemning i huset eller leiligheten ved hjelp av belysning.

Vi i Sinus Elektro ønsker å gi dere tips og inspirasjon til hvordan du kan lyse opp hverdagen, bokstavelig talt. 

Finn fram til lamper som understreker det inntrykket du vil skape enten det er designet, fargene eller materialene. Jobb med rommet, tenk litt ut av boksen og skap stemningen du ønsker.

Merk deg at lyskilder lavt i rommet gir en intim stemning mens belysning oppover løfter rommet. Er rommet høyt, kan dette forsterkes ved å lyssette himlingen. Er det trangt og/eller lavt, kan du lyssette langs gulvet for en fin effekt.

Stuen
Mange satser på bare én lampe over spisestuebordet - og lite belysning ellers. Resultatet blir da hard belysning og mørke hjørner. Sørg for god allmennbelysning, som for eksempel spotter eller downlights i taket. Unngå spotter foran vinduer, da reflekteres ikke lyset.

Indirekte lys
Indirekte lys gir en jevn belysning med bløte skygger, og er å anbefale for å skape en stemning. Rom med indirekte belysning oppleves også som behagelige å være i, og passer bedre inn sammen med interiøret.

Opplyst uterom
Stadig flere ønsker seg en belysningsplan også for uterommet, det er jo så mørkt i Norge når vinteren kommer at huset nærmest forsvinner. Lys langs husveggen gjør det mye mer innbydende, og det samme gjør lyssetting i trapper.
 
BadetUlike soner også på badet er viktig. Tenk belysning i nisjer, ved dusjsoner og badekar, både direkte og indirekte. All slik belysning må selvfølgelig tilrettelegges og være godkjent for våtrom.

Soverommet
Soverommet er et viktig rom. Det er mye inspirasjon å hente i hotellverdenen, også når det gjelder belysning. På et lite hotellrom skal man kunne skape flere ulike stemninger, og mange ønsker å ta dette med seg hjem. Installer svake nattlys slik at man kan våkne gradvis, eller skape en litt mer romantisk belysning.

Hodepine?
Feil belysning kan rett og slett bli ubehagelig over tid. Kanskje sitter det folk rundt om i hjemmene sine med hodepine og slitne øyne, uten at de helt forstår sammenhengen. Spør oss gjerne om hjelp om du er usikker. Husk også at en 60-åring trenger 4-5 ganger mer lys enn en 20-åring. Velg fleksible løsninger som takler økt behov for lys.

Gjør det enkelt å styre
På grunn av skiftende lysforhold i Norge er det praktisk og ofte nødvendig med en dimmer. I dag får du også styringssystemer som kan styres fra ulike apper som du kan ha på telefonen.

La fagfolk installere fastmontert belysning
Vi jobber mye med belysningsplaner når vi planlegger. Ventilasjon, vannbåren varme og lys; alt påvirker hverandre og henger sammen. Det er viktig å la fagfolk installere fastmontert belysning. For eksempel kan noen typer downlights være brannfarlige hvis de feilmonteres. Spør oss gjerne om råd om du er usikker.

AKTUELT

processed-108bbbcd-b176-4e9b-b5ff-76ee212bb55a_ilK23E8s

Vi lyser opp torget i Stavanger

Har du lagt merke til den lysende monolitten på torget i Stavanger?
Vi lyser opp torget i Stavanger
IMG_2918

Et elektrisk Paradis for Sinus Totalteknisk

For tiden jobber vi for fullt for å sikre elektriske løsninger til nytt kjøpesenter og sykehus som bygges i Lagårdsveien, like ved Paradis Stasjon.
Et elektrisk Paradis for Sinus Totalteknisk
noi

Det har vært travle uker, men nå er det endelig klart for åpning av NOI i langgata.

Vi har stått for alt det elektriske – resultatet (og en helt fantastisk meny) kan du oppleve fra i morgen av!
Det har vært travle uker, men nå er det endelig klart for åpning av NOI i langgata.