AKTUELT

SUS 2023 begynner å ta form

01.12.2020

Vårt ansvar er at alt elektrisk går på skinner!


Det er helt klart et stort ansvar vi har, men det er dette vi er skapt for! 
– Dette er den perfekte jobben for oss, sier en rolig og trygg prosjektleder i Sinus Elektro, Geir Magne Hustavnes. 

img 5050

Det jobbes for fullt på den 74 dekar store tomten, der nye SUS bygges. Prosjektet er trolig per i dag Norges største byggeplass, med til sammen ca. 450 arbeidere på plass hver dag. På området er 13 kraner i full sving hele dagene, og det er en enorm aktivitet på hele byggeområdet.

Sinus Elektro leverer strøm til alt av utstyr som trengs for å bygge sykehuset. De har fire hovedsentraler med tilkobling til Lyse på 1250A, og nå utvides det med en tilkobling til på 1000A. Totalt er det sa hele 6000A inne på byggeplassen. Det tilsvarer 4MW. Den ene hovedsentralen er reservert for brakker, derfra foregår store deler av det administrative arbeidet til prosjektet. Totalt leverer Sinus Elektro 250 byggestrømskap på området.
Her er det viktig å være dedikert til ansvaret og jobben som gjøres hver dag. 

img 5005

– 12 000 meter med 4x240 kabel er ikke småtteri, sier Hustavnes. Vi skal også  levere spredenett for Wifi dekning i hele byggeperioden, dette er ca 1200 nettverkspunkt. 

– En enormt kjekk jobb, og et ansvar som passer oss godt. Det er dette vi er rigget for, og det er et sånt ansvar vi trives med, avslutter en fornøyd prosjektleder.

img 4997

Daglig leder i Sinus Elektro, Anders Ulvøy er også med oss ute på byggeplassen. Han liker også det han ser.
– Her har vi installert Sinus SmartByggeplass, noe som ser ut til å fungere helt optimalt til en så stor byggeplass som det er her. Sinus SmartByggeplass er en bærekraftig teknologi som sparer energiforbruket. Vi overvåker alt energiforbruk, noe som gjør at vi hele tiden har kontroll på forbruket. Vi har fjernstyring på alt av lys både inne og ute. På den måten sørger vi for at forbruket blir veldig mye lavere enn hva det normalt ville blitt. En økonomisk, energisparende og bærekraftig løsning som vi nok vil se enda mer til i tiden fremover, sier en fornøyd Anders Ulvøy.

img 4987

 

AKTUELT

ivar

Utvidelse av Langevatn VBA for IVAR IKS er den største kontrakten Sinus har hatt noen gang!

Bygget er 21 000 kvm fordelt på 7 etasjer, med en total kostnad for Ivar på ca. 1,1 mrd. kroner.
Utvidelse av Langevatn VBA for IVAR IKS er den største kontrakten Sinus har hatt noen gang!
processed-108bbbcd-b176-4e9b-b5ff-76ee212bb55a_ilK23E8s

Vi lyser opp torget i Stavanger

Har du lagt merke til den lysende monolitten på torget i Stavanger?
Vi lyser opp torget i Stavanger
christina-warner-z51pdsM8X_8-unsplash

Våre tips til utendørs julebelysning

Det er ikke bare juletreet som lyser i adventstiden. Tiden er inne for at for at både huset, busker og trær lyser og blinker i flotte julelys!
Våre tips til utendørs julebelysning